İçeriğe geç

Anlık Sözlük Anlamı Nedir

Anlık durum ne demek?

anında, kendiliğinden, hemen.

Kelimenin anlamı nedir?

Kelime, kendi başına bir anlamı olan, bir veya daha fazla birbirine bağlı biçimbirimden oluşan ve fonetik değer taşıyan dil birimidir.

Zamanının sözlük anlamı nedir?

Zaman; Zaman, bir eylemin oluş süreci içinde gerçekleştiği veya gerçekleşeceği zaman dilimidir. Zaman; belirli andır. Zaman; sürenin, zamanın belirli bir parçasıdır.

Kurmalının sözlük anlamı nedir?

Bir tatar yayı, arbalet veya tatar yayı, ergonomik bir ahşap gövdeye bağlı bir yaydan oluşan kısa mesafeler için bir silahtır. Çalışma prensibi, yayı gergin tutan tetiği çekerek oku ahşap gövde (şaft) üzerinde ileri doğru itmekten oluşur.

Anlık olan şeylere ne denir?

TDK, spontane kelimesinin anlamını “immediate” veya “spontaneous” olarak tanımlar. Spontane kelimesi de çok sık kullanılır. Ancak, “spontaneous” kelimesinin TDK’da karşılığı yoktur; doğru kullanımı spontane’dir.

Anlık yaşamak ne demek?

Anı yaşamak olarak bilinen Carpe Diem, Türkçe’ye “günü yakala” olarak çevrilmiştir. Kökeni MÖ 23’e dayanan bu felsefi akım, Romalı şair Horatius’un bir eserinin dizelerinde geçmektedir. Anı yaşamak, bir seferde bir gün almak, onu dolu dolu yaşamak ve tadını çıkarmak anlamına gelir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Sözlüğün anlamı nedir?

Sözlük; Bir dilin veya belli bir dönemin bütün kelime ve kelime gruplarını alfabetik sıraya göre tanımlayıp açıklayan ve bunların başka dillerdeki karşılıklarını veren esere sözlük denir.

Sözcüğün anlamı nedir?

KELİME: Cümle içinde kendi başına bir anlamı olan ya da olmayan, ancak anlam ilişkisi kuran anlatım birimidir. ÖRNEK: Birden fazla sözcükten oluşan anlamlı sözcük topluluğudur.

Internetin Türkçesi ne?

İnternet, bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan bir elektronik iletişim ağıdır. İnternet kelimesine yanıt olarak TDK genel ağı önerdi.

Ülkü ne?

İdeal, bir kişinin veya bir grup insanın öngördüğü, planladığı ve başarmayı amaçladığı geleceğe veya istenen sonuca dair bir vizyondur. İnsanlar, sınırlı bir zaman dilimi içinde son tarihler belirleyerek hedeflere ulaşmaya çalışırlar.

Kahraman ne?

Kahraman, tehlike karşısında yaratıcılığı, cesareti veya gücüyle zorlukların üstesinden gelen gerçek kişi veya edebi eserin başkahramanı anlamına gelir.

Geleceğin sözlük anlamı nedir?

Gelecek, henüz gelmemiş zaman, yaşanacak zaman. Fizik yasalarının gelişi ve varlığı için kaçınılmaz kabul edilir. Var olacak her şeyin kalıcı bir kategorizasyonu anlamına gelir.

Haftanın sözlük anlamı nedir?

Hafta, 7 günden oluşan bir zaman birimidir. Farsçada yedi anlamına gelen “haft/heft” kelimesinden türemiştir. “Yedi” kelimesi haftanın eşanlamlısıdır. Türk lehçelerinden biri olan Tuva Türkçesindeki telaffuza karşılık gelen çedilik olarak telaffuz edilir ve yedilik anlamına gelir.

Yazmanın sözlükte anlamı nedir?

i. (< yaz-man) yeni. Özel veya resmi kuruluşlarda yazı işlerini yürütmekle görevli olan kişi, katip, sekreter.

Anlık görüntü ne demek?

Anlık görüntü nedir? Anlık görüntü, bir değişikliği sürümlemek veya geri almak için kullanılan bir özelliktir. Cihazınız bir virüsle enfekte olursa, dosyalarınızı, klasörlerinizi veya tüm yedekleme biriminizi virüs bulaşmasından önceki durumlarına geri yükleyebilirsiniz.

Anlık bildirim ne demek?

Bir push bildirim hizmeti, bir uygulamanın kullanıcılara mesaj göndermek için kullandığı bir teknolojidir. Muhtemelen mobil cihazınızda uygulama bildirimleri veya uyarı iletişim kutuları görmüşsünüzdür. Bunlar uygulama sunucusundan gelen iletişim sinyalleridir. Push bildirim alışverişini başlatan sunucudur, kullanıcı değil.

Anlık gelişen olaya ne denir?

Gençlerin kullanmayı sevdiği ve sosyal medyada sıkça karşılaşılan spontane kelimesi; spontane, ani, plansız, anında, anında anlamına geliyor.

Anlık ileti ne demek?

Anlık mesajlaşma, yazılım sayesinde internet üzerinden bir ağa bağlanarak listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı sohbet etmeye benzeyen metin tabanlı bir iletişimdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Yapan Escort